INFORMACIJE O SIGURNOSTI I PRODAJI

SIGURNOST PLAĆANJA | PRIVATNOST | USLOVI KUPOVINE

Bosanski jezik:

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana korištenjem posljednje verzije TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

English language:

Confidentiality of your information is protected and secured by using latest TLS encryption. Pages for web payment are secured by using Secure Socket Layer (SSL) protocol with 128-bit data encryption. SSL encryption is a data coding procedure for prevention of unauthorized access during data transfer.

This enables a secure data transfer and prevents unauthorized data access during communication between user and Monri WebPay Payment Gateway and vice versa.

Monri WebPay Payment Gateway and financial institutions exchange data by using their virtual private network (VPN) which is also protected from unauthorized access.

Monri Payments is PCI DSS Level 1 certified payment service provider.

Credit card numbers are not stored by Merchant and are not available to unauthorized personnel.

Bosanski jezik:

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim  podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo uposlenicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

English language:

We are committed to provide service of protection of our customer's personal data in a way that we collect only essential basic information about our buyers that are necessary for fulfilling our obligations. We also inform our customers about the way we collect information and regularly give customers an option about how their information will be used, including the possibility to decide whether their name should be included or omitted from the lists used for marketing campaigns.

All user information is strictly guarded and are available only to the employees who need that information for completing the job.

All our employees and business partners are responsible to follow the principles of confidentiality protection.

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. MOBITELSTUDIO.ba Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uslovima i pravilima.

Prodavac je MOBITEL STUDIO GROUP DOO, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u bosanskoj nacionalnoj valuti, bosanska konvertibilna marka (KM) s PDV-om.

Roba se naručuje elektronskim putem, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard® ili Visa

ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (uposleniku firme koja vrši dostavu). Prodavac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio od prodavca, prodavac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavac se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavac se obavezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.

Nakon što dostavljač (firma koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavca, prodavac više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Ako kupac umjesto dostave izabere opciju downloada proizvoda, prodavac se obavezuje poslati obavijest isključivo u obliku elektronske pošte kupcu na kojoj će se nalaziti linkovi za download i upute. Nakon primitka elektronske pošte (obavijesti o downloadu) kupac može odmah pristupiti downloadu proizvoda.

REKLAMACIJE

Prodavac se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na web straniciwww.mobitelstudio.ba. Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

U slučaju tehničke neispravnosti audio zapisa koji su pohranjeni na prijenosniku zvuka prodavac preuzima potpunu odgovornost. U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 4 (četiri) radna dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan prijenosnik zvuka nakon čega će prodavac u roku od 3(tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod.

Prodavac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavljača (firma koja obavlja poslove dostave proizvoda).

Ako kupac odabere opciju downloada proizvoda te kupac ne bude u mogućnosti obaviti download zbog tehničkih problema uzrokovanih na serveru prodavca, prodavac se obavezuje poslati elektronsku poštu sa novom mogućnosti za download za što kupac ne snosi nikakve troškove.

U slučaju da kupac niti tada ne bude u stanju obaviti download koji je uzrokovan zbog tehničkih problema na serveru prodavca, kupac je dužan o tome kontaktirati prodajnu službu prodavca koja će ponuditi adekvatno rješenje koje u sebi neće sadržavati nikakvu naknadu i daljnje troškove od strane kupca. Kupac nema pravo tražiti povrat novca u ovoj situaciji.

U slučaju da kupac ne može preuzeti (download) proizvod, a tehnički problemi nisu vezani za prodavca, već su uzrokovani od strane kupca, operatera ili treće osobe prodavac ne snosi nikakvu odgovornost I nije dužan kupcu omogućiti download ili isporuku robe bez naknade.

Kupac je u roku od 5 (pet) radnih dana dužan preuzeti (download) proizvod, nakon toga više neće moći, bez obzira što je izvršio uplatu, preuzeti (download) proizvod. U ovom slučaju kupac se odriče bilo kakve reklamacije.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Sva prava izdavača i nositelja programa na snimljenom i štampanom djelu su pridržana. Izdavač i distributer je MOBITEL STUDIO GROUP DOO. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

OPŠTE ODREDBE

MOBITEL STUDIO GROUP DOO zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Sve promjene primijeniće se na korištenje MOBITELSTUDIO.ba  stranica. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Usluge koje Vam pruža MOBITELSTUDIO.ba  Internet trgovina ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. MOBITEL STUDIO GROUP DOO nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Iako Vam MOBITEL STUDIO GROUP DOO nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, MOBITEL STUDIO GROUP DOO ne može garantirati da će usluge na MOBITELSTUDIO.ba  odgovarati Vašim potrebama.

MOBITEL STUDIO GROUP DOO također ne može garantirati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite koristeći Kontakt obrazac na našoj web stranici ili na e-mail kontakt@mobitelstudio.ba  kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Bosanski jezik:

Sva plaćanja će biti izvršena u bosanskoj valuti KM (BAM). Naplaćeni iznos na vašem računu kreditne kartice konvertuje se u vašu lokalnu valutu prema standardnom kursu.

English language:

All payments will be affected in Bosnian currency KM (BAM). The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

mastercard